Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zoutelande

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Zoutelande heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je uitgebreide info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Zoutelande.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als kalkstrepen op ramen en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €320 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ZoutelandeHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4374
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Zoutelande

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of glascorrosie? Meer en meer huizenbezitters installeren een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Veere zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zoutelande gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zoutelande?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zoutelande. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zoutelande ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zoutelande

De waterhardheid van het drinkwater in Zoutelande is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zoutelande-4374

Interessante installaties

 • Grunbeck softliQ:SC18
 • General electric GE-45HF
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Boshuis iQualQ Duo 150

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zoutelande reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zoutelande.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1750 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €780 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €2250 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Zoutelande.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €730
Elektronische waterontharderBegint bij €1050
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudskostenRond de €105 op jaarbasis
MontageCirca €170
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Zoutelande?
De waterhardheid in Zoutelande schatten we op 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland is om en nabij de 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zoutelande.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie