Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Grijpskerke

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Grijpskerke zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina lees je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Grijpskerke.
 • Hierdoor ontstaan situaties als minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid GrijpskerkeTechnische detailsGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4364
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Grijpskerke

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Veere opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Grijpskerke heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Grijpskerke?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Grijpskerke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Grijpskerke kent een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Grijpskerke

De waterhardheid van het water in Grijpskerke bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-grijpskerke-4364

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • General electric GXOF27KE
 • Delta Ontario duplex
 • Erie IQsoft Eco12
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Ecowater ESM 11

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Grijpskerke minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Grijpskerke.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €170 voor magnetische ontharders tot ruim €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Buiten deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €700 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1750 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Grijpskerke.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Mechanische waterontharderCirca €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1100
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €155 per jaar
InstallatieC.a. €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Grijpskerke?
De hardheid van het water in Grijpskerke is circa 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland is ongeveer 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Grijpskerke.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie