Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vlieland

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Vlieland zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl vind je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.50 dH in Vlieland.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als slecht functionerende apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere energierekening, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €215 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VlielandHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteVlieland
Postcode8899
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Vlieland

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep mensen installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, water met een lekkere smaak en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Vlieland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Vlieland hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vlieland?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vlieland. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vlieland kent een waterhardheid van 6.50. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Vlieland

De waterhardheid van het drinkwater in Vlieland is om en nabij de 6.50 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vlieland-8899

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Boshuis Combilux plus 100
 • North Star 11ED
 • AEG 18 L
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vlieland reduceert je de dH waarde van 6.50 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vlieland.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €130 voor magnetische ontharders tot wel €1550 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen bij €790 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1150 en €2125 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Vlieland.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en direct modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €790
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1040
Onthardingstabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenCirca €145 p/jaar
MontageCirca €230
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Vlieland?
De hardheid van het water in Vlieland is ongeveer 6.50 dH. De waarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Zoals een zachte huid, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Vlieland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie