Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Okegem

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,68 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Okegem heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 15,68 dH in Okegem.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere onnodig veel zeepverbruik en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OkegemZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Okegem

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en/of extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Ninove opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Okegem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Okegem?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Okegem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Okegem heeft een geschatte waterhardheid van 15,68. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Okegem

De waterhardheid van het water in Okegem ligt op ong. 15,68 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-okegem-9400

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Delta Onega duplex
 • Atag Descale 30
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Lubron Softstar SXT2
 • Fegon AquaStar 800 SHE

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Okegem reduceert je de dH waarde van 15,68 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Okegem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €50 voor magnetische ontharders tot wel €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen zijn zo’n €810, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1475 en €2075 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Okegem.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel monteurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Mechanische waterontharderC.a. €690
Elektrische waterontharderRond de €1030
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €155 op jaarbasis
InstallatieBegint bij €225
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Okegem?
De hardheid van het water in Okegem is plus minus 15,68 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Okegem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere stookkosten, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie