Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Laarne

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 17,36 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Laarne resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 17,36 dH in Laarne.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid LaarneHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLaarne
Postcode9270
Gem. Gasverbruik M33.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4450 kWh
Gem. Waterhardheid17,36 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Laarne

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters installeren een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Laarne zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Laarne gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Laarne?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Laarne. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Laarne heeft een geschatte waterhardheid van 17,36. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Laarne

De waterhardheid van het leidingwater in Laarne ligt op ong. 17,36 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 17,36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 49,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-laarne-9270

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Erie Slimline Eco30
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Laarne verlaag je de dH waarde van 17,36 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Laarne.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €660, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1600 en €1925 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Laarne.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk snel modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Mechanische waterontharderC.a. €890
Elektrische waterontharderC.a. €1120
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudRond de €125 p/jaar
PlaatsingC.a. €250
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Laarne?
De hardheid van het water in Laarne ligt rond de 17,36 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere prettige douchebeurt, fris kraanwater, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Laarne.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie