Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meerbeke

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 15,68 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Meerbeke heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina tref je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 15,68 dH in Meerbeke.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals slecht functionerende apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MeerbekeFunctioneringKostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9402
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Meerbeke

Heb je last van irritaties aan de huid en kalk op de lak van de auto? Steeds meer Vlamingen plaatsen een professionele waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Ninove vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Meerbeke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Meerbeke?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Meerbeke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Meerbeke heeft een gemeten waterhardheid van 15,68. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Meerbeke

De waterhardheid van het drinkwater in Meerbeke bedraagt circa 15,68 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-meerbeke-9402

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Simplex compact
 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini
 • Fegon AquaStar 1400 SHE

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meerbeke verlaag je de dH waarde van 15,68 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Meerbeke.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1475 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €840 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1475 en €2025 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Meerbeke.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos installatiebedrijven, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Elektronische waterontharderV.a €930
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €160 per beurt
InstallatiekostenRond de €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Meerbeke?
De hardheid van het leidingwater in Meerbeke is doorgaans 15,68 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals een zachte huid en droog haar, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Meerbeke.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie