Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Appelterre-Eichem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,68 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Appelterre-Eichem leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 15,68 dH in Appelterre-Eichem.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als glascorrosie en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Appelterre-EichemHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Appelterre-Eichem

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de huizenbezitters bestellen een handige waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Ninove vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Appelterre-Eichem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Appelterre-Eichem?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Appelterre-Eichem. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Appelterre-Eichem ontvangt een waterhardheid van 15,68. Definitie: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Appelterre-Eichem

De waterhardheid van het water in Appelterre-Eichem is om en nabij de 15,68 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-appelterre-eichem-9400

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Delta Isera
 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Euro Twin 20

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Appelterre-Eichem verklein je de dH waarde van 15,68 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Appelterre-Eichem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €100 voor magnetische ontharders tot een slordige €1975 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1525 en €1850 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Appelterre-Eichem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €880
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1140
Zout€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €140 op jaarbasis
InstallatieBegint bij €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Appelterre-Eichem?
De hardheid van het water in Appelterre-Eichem komt uit op ong. 15,68 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Appelterre-Eichem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie