Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lieferinge

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,68 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Lieferinge heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 15,68 dH in Lieferinge.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als huidirritaties en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €210 per jaar.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LieferingeWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Lieferinge

Wil je definitief afrekenen met een droge huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer mensen bestellen een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Ninove werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Lieferinge gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lieferinge?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Lieferinge. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor zacht en fris water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lieferinge heeft een geschatte waterhardheid van 15,68. Definitie: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Lieferinge

De waterhardheid van het water in Lieferinge is ongeveer 15,68 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-lieferinge-9400

Veel gekozen merken

 • Delta Mosela
 • Atag Descale 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Euro Combi Simplex 5 liter

Hoe werkt de waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lieferinge voer je de dH waarde terug van 15,68 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €950.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lieferinge.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1750 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €810 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1275 en €2075 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Lieferinge.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en zonder kosten installateurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Mechanische waterontharderC.a. €860
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1120
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €95 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €180
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Lieferinge?
De waterhardheid in Lieferinge ligt op 15,68 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lieferinge.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie