Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Denderwindeke

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 15,68 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Denderwindeke resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je praktische info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 15,68 dH in Denderwindeke.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als huidirritaties en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid DenderwindekeHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Denderwindeke

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Ninove opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Denderwindeke gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Denderwindeke?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Denderwindeke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Denderwindeke ontvangt een waterhardheid van 15,68. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Denderwindeke

De waterhardheid van het drinkwater in Denderwindeke is 15,68 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-denderwindeke-9400

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Delta Morava
 • Atag Descale 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Euro Twin 25

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Denderwindeke reduceert je de dH waarde van 15,68 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Denderwindeke.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €60 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen starten vanaf €700, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1625 en €2075 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je de actuele kosten van een waterverzachter in Denderwindeke.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig supersnel installatiebedrijven, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Waterontharder (elektronisch)Rond de €980
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €90 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €270
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Denderwindeke?
De hardheid van het water in Denderwindeke ligt rond de 15,68 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Denderwindeke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie