Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Aalst

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Aalst leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in Aalst.
 • Hierdoor ontstaan onder andere veel schoonmaakwerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €305 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AalstFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9300
Gem. Gasverbruik M33.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4600 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Aalst

Heb je last van slecht functionerende apparaten en veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een lagere energierekening. In de gemeente Aalst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Aalst gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Aalst?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Aalst. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Aalst kent een waterhardheid van 8,40. Dit staat voor Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Aalst

De waterhardheid van het water in Aalst bedraagt circa 8,40 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-aalst-9300

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • BWT AQA Perla 5
 • Erie Softline Eco20
 • Halutec Domus DPS 600

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aalst reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Aalst.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1525 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €2050 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Aalst.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel specialisten, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Mechanische waterontharderBegint bij €720
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1210
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenV.a €115 op jaarbasis
InstallatieCirca €210
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Aalst?
De waterhardheid in Aalst is ongeveer 8,40 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Aalst.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie