Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Outer

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,68 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Outer maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website vind je waardevolle informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 15,68 dH in Outer.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als strepen op je ruiten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €340 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid OuterFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9406
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Outer

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalkstrepen op ramen? Steeds meer huizenbezitters plaatsen een handige waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Ninove zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Outer was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Outer?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Outer. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Outer heeft een waterhardheid van 15,68. Samengevat: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Outer

De waterhardheid van het drinkwater in Outer bedraagt ongeveer 15,68 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-outer-9406

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Detandt-Simon Primo 12
 • Bayard Ecosoft 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 2000 SHE

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Outer verlaag je de dH waarde van 15,68 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Outer.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1725 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders starten vanaf €830 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1300 en €2050 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Outer.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €800
Elektrische waterontharderVanaf €1100
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Outer?
De hardheid van het leidingwater in Outer is circa 15,68 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Outer.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie