Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Voorde

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 15,68 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Voorde zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je handige info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 15,68 dH in Voorde.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals geïrriteerde huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid VoordeTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Voorde

Heb je last van verstopte leidingen of aanslag op servies? Steeds meer huizenbezitters kiezen een handige waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Ninove vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Voorde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame verzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Voorde?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Voorde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Voorde heeft een geschatte waterhardheid van 15,68. Concreet: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Voorde

De waterhardheid van het drinkwater in Voorde ligt op ong. 15,68 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-voorde-9400

Populaire merken en modellen

 • Delta Ontario duplex
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline Classic
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Voorde voer je de dH waarde terug van 15,68 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Voorde.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €110 voor magnetische ontharders tot ruim €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers beginnen bij €730, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1975 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Voorde.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en gratis experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €130
Waterontharder (mechanisch)C.a. €710
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1190
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €110 per jaar
PlaatsingRond de €240
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Voorde?
De hardheid van het leidingwater in Voorde is om en nabij de 15,68 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een minder droge huid, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Voorde.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie