Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Berlare

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 17,36 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Berlare zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 17,36 dH in Berlare.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid BerlareHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBerlare
Postcode9290
Gem. Gasverbruik M33.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4550 kWh
Gem. Waterhardheid17,36 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Berlare

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Berlare zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Berlare hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Berlare?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Berlare. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Berlare zit met een waterhardheid van 17,36. Definitie: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Berlare

De waterhardheid van het water in Berlare is ongeveer 17,36 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 17,36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 49,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-berlare-9290

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • BWT Bestsoft 11
 • Erie Softline Eco15
 • Halutec Domus DPS 500

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Berlare reduceert je de dH waarde van 17,36 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €930.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Berlare.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €50 voor magnetische ontharders tot wel €1525 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €690 (zonder installatiewerk). Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Berlare.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk snel vakmannen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1050
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €110 per beurt
MontageV.a €220
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Berlare?
De hardheid in Berlare is plus minus 17,36 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals comfortabel douchen, smaakvoller water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Berlare.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie