Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lebbeke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Lebbeke zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je waardevolle info over diverse types waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Lebbeke.
 • Dit kan leiden tot problemen als glascorrosie en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid LebbekeHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLebbeke
Postcode9280
Gem. Gasverbruik M33.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4500 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Lebbeke

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Lebbeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Lebbeke heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lebbeke?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Lebbeke. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor zacht en fris water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lebbeke ontvangt een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Lebbeke

De waterhardheid van het leidingwater in Lebbeke bedraagt ongeveer 8,40 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lebbeke-9280

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Erie Softline Eco10
 • Halutec Domus DPS 300

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lebbeke voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lebbeke.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €65 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €830, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1500 en €2025 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Lebbeke.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en gratis specialisten, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €160
Mechanische waterontharderC.a. €850
Elektrische waterontharderRond de €950
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €145 op jaarbasis
MontageV.a €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Lebbeke?
De hardheid van het water in Lebbeke is grofweg 8,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd via geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lebbeke.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie