Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nederhasselt

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 15,68 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Nederhasselt maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 15,68 dH in Nederhasselt.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere aanslag op servies en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per jaar.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid NederhasseltHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nederhasselt

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid of bittere smakende thee? Meer en meer woningeigenaren nemen een elektrische waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Ninove vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Nederhasselt was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nederhasselt?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Nederhasselt. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nederhasselt heeft een waterhardheid van 15,68. Definitie: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Nederhasselt

De waterhardheid van het water in Nederhasselt is ongeveer 15,68 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-nederhasselt-9400

Vaak gekozen modellen

 • Delta Onega
 • Atag Descale 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Softstar Classic
 • Fegon AquaStar Pro S-500

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nederhasselt reduceert je de dH waarde van 15,68 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nederhasselt.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €70 voor magnetische ontharders tot een slordige €1500 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €1975 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Nederhasselt.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog modellen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Waterontharder (mechanisch)C.a. €810
Waterontharder (elektronisch)C.a. €920
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudV.a €155 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €275
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Nederhasselt?
De waterhardheid in Nederhasselt schatten we op 15,68 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nederhasselt.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie