Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Aspelare

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,68 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Aspelare resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 15,68 dH in Aspelare.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €235 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid AspelareZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9404
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Aspelare

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer woningeigenaren plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Ninove vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Aspelare hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goede waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Aspelare?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Aspelare. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Aspelare ontvangt een waterhardheid van 15,68. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Aspelare

De waterhardheid van het drinkwater in Aspelare ligt op ong. 15,68 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-aspelare-9404

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Detandt-Simon Futura 25
 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Mooiwater Compact
 • Fegon AquaStar 1800 HE

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aspelare verlaag je de dH waarde van 15,68 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Aspelare.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €95 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €840, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1175 en €1725 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Aspelare.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel modellen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €960
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €95 op jaarbasis
InstallatieV.a €275
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Aspelare?
De hardheid in Aspelare is doorgaans 15,68 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Aspelare.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie