Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eefde

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Eefde heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Eefde.
 • Dit kan zorgen voor onder andere onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EefdeHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7211
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Eefde

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Lochem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Eefde hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Eefde?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Eefde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eefde heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Eefde

De waterhardheid van het drinkwater in Eefde bedraagt ongeveer 6.70 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-eefde-7211

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Ecowater Galaxy VDR20
 • General electric GE-26HI
 • Euro Twin 14
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • BWT AQA Perla 5

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Eefde verklein je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Eefde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1700 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €740, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1350 en €1850 incl. installatie. In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Eefde.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel installateurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Mechanische waterontharderV.a €820
Waterontharder (elektronisch)Circa €980
Reinigingszout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €155 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €200
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Eefde?
De waterhardheid in Eefde is om en nabij de 6.70 dH. De waarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eefde.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie