Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Almen

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Almen zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.70 dH in Almen.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €315 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AlmenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7218
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Almen

Wil jij ook af van een erg droge huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Lochem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Almen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Almen?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Almen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een meer efficiënte verwarming en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Almen heeft een geschatte waterhardheid van 6.70. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Almen

De waterhardheid van het drinkwater in Almen bedraagt ongeveer 6.70 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-almen-7218

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Ecowater ESM18 CE+
 • Electrolux 18L
 • Digisoft EC-500
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • North Star 25ED

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Almen minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Almen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders starten bij €800, excl. installatie. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Almen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk en direct vakmannen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €720
Elektrische waterontharderVanaf €1120
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudCirca €135 per jaar
MontagekostenRond de €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Almen?
De hardheid in Almen schatten we op 6.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen middels het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Almen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie