Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Epse

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Epse maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website lees je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Epse.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €220 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid EpseHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7214
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Epse

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Flink wat Nederlanders bestellen een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Lochem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Epse was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Epse?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Epse. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Epse heeft een waterhardheid van 6.70. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Epse

De waterhardheid van het leidingwater in Epse is 6.70 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-epse-7214

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • BWT AQA Perla 10
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • North Star 11UD

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Epse reduceert je de dH waarde van 6.70 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Epse.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2150 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders starten vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €1750 inclusief inregelen. In het volgende schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Epse.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Mechanische waterontharderVanaf €790
Elektrische waterontharderBegint bij €1090
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenVanaf €115 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €270
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Epse?
De hardheid in Epse komt uit op ong. 6.70 dH. De meting in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Epse.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie