Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gorssel

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.70 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Gorssel heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.70 dH in Gorssel.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid GorsselWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7213
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Gorssel

Heb je last van droge haren na een douchebeurt of kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Lochem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Gorssel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gorssel?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gorssel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een lagere energierekening en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gorssel ontvangt een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Gorssel

De waterhardheid van het water in Gorssel ligt op ong. 6.70 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-gorssel-7213

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Kinetico Kube 15
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Aquarex IMP Pro 18

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Gorssel minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Gorssel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €80 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1975 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €720, zonder installeren. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1525 en €1900 inclusief inregelen. In het volgende schema tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Gorssel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel experts, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Mechanische waterontharderV.a €660
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1170
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €85 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €180
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Gorssel?
De hardheid in Gorssel is circa 6.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals comfortabel douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gorssel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie