Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Barchem

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.70 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Barchem resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website check je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.70 dH in Barchem.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BarchemHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7244
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Barchem

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Lochem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Barchem heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Barchem?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Barchem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Barchem ontvangt een waterhardheid van 6.70. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Barchem

De waterhardheid van het water in Barchem bedraagt ongeveer 6.70 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-barchem-7244

Veel gekozen merken

 • Erie Slimline Eco17
 • Amysoft C-300
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Erie IQsoft Eco12

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Barchem reduceer je de dH waarde van 6.70 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Barchem.

Reken af met kalk!

Neem contact op met vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1925 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1725 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Barchem.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel monteurs, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €140
Waterontharder (mechanisch)Circa €880
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1010
Tabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €90 p/jaar
MontagekostenC.a. €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Barchem?
De hardheid in Barchem is plus minus 6.70 dH. De waarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Barchem.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie