Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Joppe

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Joppe resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je handige informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.70 dH in Joppe.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere minder lekker water en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid JoppeTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7215
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Joppe

Heb je last van irritaties aan de huid en/of extra zeep en shampoo nodig? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Lochem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Joppe heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Joppe?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Joppe. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor zacht en fris water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Joppe heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Joppe

De waterhardheid van het water in Joppe ligt op ong. 6.70 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-joppe-7215

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater ESM9 CE+
 • Waterluxe Duo 12
 • Delta Arenal
 • Calex Calex 11
 • Boshuis iQualQ Combi 100

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Joppe verklein je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Joppe.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2150 incl. installatie. In onderstaande schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Joppe.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog specialisten, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Mechanische waterontharderC.a. €760
Elektronische waterontharderV.a €1030
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €85 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €150
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Joppe?
De hardheid van het water in Joppe ligt op 6.70 dH. De waarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Joppe.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie