Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kring van Dorth

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kring van Dorth maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH in Kring van Dorth.
 • Dit kan leiden tot issues zoals kalkstrepen op ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €340 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Kring van DorthWerkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7216
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kring van Dorth

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel Hollanders en Belgen bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Lochem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Kring van Dorth heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kring van Dorth?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Kring van Dorth. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kring van Dorth zit met een waterhardheid van 6.70. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kring van Dorth

De waterhardheid van het drinkwater in Kring van Dorth bedraagt circa 6.70 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kring-van-dorth-7216

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM 11
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Ecowater ESM 42
 • Delta Ontario duplex
 • General electric GNOH45KE

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kring van Dorth verklein je de dH waarde van 6.70 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kring van Dorth.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers starten bij €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €1725 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Kring van Dorth.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis experts, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €115
Mechanische waterontharderC.a. €870
Elektrische waterontharderVanaf €1120
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractCirca €95 per jaar
PlaatsingV.a €250
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Kring van Dorth?
De waterhardheid in Kring van Dorth is plus minus 6.70 dH. De waarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk aan comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kring van Dorth.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie