Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Laren

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Laren heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal bekijk je handige informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Laren.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld aanslag op servies en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LarenTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7245
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Laren

Ben jij ook klaar met een irriterende huid of witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Lochem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Laren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Laren?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Laren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Laren heeft een gemeten waterhardheid van 6.70. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Laren

De waterhardheid van het leidingwater in Laren ligt op ong. 6.70 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-laren-7245

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco24
 • Euro Twin 10
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • North Star 40UD
 • Waterboss Microboss CMB410n

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Laren verklein je de dH waarde van 6.70 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Laren.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €690, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1250 en €1975 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Laren.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €115
Mechanische waterontharderV.a €760
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1060
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenCirca €140 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Laren?
De hardheid van het water in Laren is om en nabij de 6.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Laren.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie