Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Harfsen

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Harfsen zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.70 dH in Harfsen.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HarfsenHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7217
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Harfsen

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of extra zeep en shampoo nodig? Meer en meer huishoudens nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Lochem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Harfsen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Harfsen?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Harfsen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een beter presterende CV-ketel en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Harfsen heeft een waterhardheid van 6.70. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Harfsen

De waterhardheid van het water in Harfsen bedraagt ongeveer 6.70 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-harfsen-7217

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM15 CE+
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Judo Biosoft-C
 • Delta Isera
 • Delta Duplex duet

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Harfsen reduceert je de dH waarde van 6.70 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Harfsen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €95 voor magnetische ontharders tot meer dan €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontharders starten bij €850 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1125 en €2100 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Harfsen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten merken, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €670
Waterontharder (elektrisch)V.a €1180
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €90 (jaarbasis)
MontageRond de €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Harfsen?
De waterhardheid in Harfsen bedraagt 6.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd door een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Harfsen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie