Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noorbeek

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Noorbeek zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal lees je uitgebreide info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Noorbeek.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld droog haar na het douchen en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €245 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid NoorbeekWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6255
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Noorbeek

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op douchekop? Veel huizenbezitters plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Eijsden-Margraten opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Noorbeek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Noorbeek?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Noorbeek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Noorbeek kent een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Noorbeek

De waterhardheid van het drinkwater in Noorbeek is 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-noorbeek-6255

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Amysoft E-300
 • Mooiwater Compact
 • 038waterontharder Compact 14
 • Kinetico Essential

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Noorbeek voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Noorbeek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €700, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1300 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Noorbeek.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe supersnel vakmannen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Mechanische waterontharderCirca €890
Elektrische waterontharderV.a €950
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudRond de €150 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Noorbeek?
De hardheid in Noorbeek is gemiddeld 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid, smaakvoller water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Noorbeek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie