Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Banholt

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Banholt zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten tref je bruikbare info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Banholt.
 • Dit kan leiden tot onder andere onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid BanholtHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6262
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Banholt

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal mensen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Eijsden-Margraten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Banholt hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Banholt?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Banholt. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Banholt heeft een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Banholt

De waterhardheid van het water in Banholt is ongeveer 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-banholt-6262

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Remon Waterontharders Kama
 • Apic Melite
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Euro Combi compact 14
 • Ecowater ESM 42

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Banholt minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €950.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Banholt.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers starten bij €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €1825 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Banholt.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten specialisten, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €770
Elektronische waterontharderV.a €1150
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenV.a €120 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Banholt?
De hardheid van het kraanwater in Banholt komt uit op ong. 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd via een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Banholt.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie