Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Margraten

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Margraten zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Margraten.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €200 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid MargratenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6269
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Margraten

Heb je last van droge haren na een douchebeurt en/of glascorrosie? Veel woningeigenaren plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Eijsden-Margraten opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Margraten wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Margraten?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Margraten. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt smaakvol water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Margraten ontvangt een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Margraten

De waterhardheid van het drinkwater in Margraten is 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-margraten-6269

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Atag Descale 5
 • Kinetico Ergo 9
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Margraten minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Margraten.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €155 voor een magnetische ontharder tot wel €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €850 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1350 en €2250 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Margraten.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en direct merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €85
Mechanische waterontharderVanaf €880
Waterontharder (elektronisch)Circa €1020
Tabletten€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €110 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €200
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Margraten?
De waterhardheid in Margraten is gemiddeld 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Margraten.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie