Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bemelen

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Bemelen zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Bemelen.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als bittere thee en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €290 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid BemelenWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6268
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bemelen

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Eijsden-Margraten vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Bemelen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Voordeligste verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bemelen?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bemelen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bemelen heeft een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bemelen

De waterhardheid van het water in Bemelen bedraagt circa 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-bemelen-6268

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Remon Waterontharders Neva
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Kinetico Sumo 2
 • Culligan Global Cabinet

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bemelen voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bemelen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1750 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €770 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1400 en €2025 incl. installatie. In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Bemelen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Mechanische waterontharderRond de €800
Elektrische waterontharderC.a. €960
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractRond de €115 per jaar
MontagekostenC.a. €200
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Bemelen?
De waterhardheid in Bemelen is om en nabij de 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bemelen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie