Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eijsden

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Eijsden zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Eijsden.
 • Dit kan leiden tot issues zoals een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €285 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid EijsdenFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6245
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Eijsden

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Eijsden-Margraten kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Eijsden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Eijsden?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Eijsden. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Eijsden heeft een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Eijsden

De waterhardheid van het leidingwater in Eijsden is ongeveer 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eijsden-6245

Veel gekozen merken

 • Puricom Stratos HE25
 • 038waterontharder Compact 10
 • Judo MultiSoft 2P
 • Waterboss 900
 • Remon Waterontharders Neva XL

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Eijsden reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Eijsden.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2275 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €660, excl. installatie. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1425 en €1750 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Eijsden.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Waterontharder (mechanisch)Circa €650
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €980
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €130 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €225
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Eijsden?
De waterhardheid in Eijsden is om en nabij de 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Eijsden.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie