Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gronsveld

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Gronsveld heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website bekijk je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Gronsveld.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €350 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid GronsveldHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6247
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Gronsveld

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Eijsden-Margraten vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Gronsveld gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goede ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Gronsveld?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gronsveld. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gronsveld heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Gronsveld

De waterhardheid van het water in Gronsveld bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-gronsveld-6247

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Puricom Stratos UFW25
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Delta Onega
 • Boshuis Combilux plus 200

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Gronsveld reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Gronsveld.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €790, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1600 en €2225 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Gronsveld.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen snel vakmannen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Elektrische waterontharderC.a. €1110
Tabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €85 per jaar
MontageBegint bij €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Gronsveld?
De hardheid van het water in Gronsveld schatten we op 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gronsveld.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie