Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Geertruid

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Sint Geertruid zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Sint Geertruid.
 • Dit kan leiden tot problemen als veel schoonmaakwerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint GeertruidFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6265
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sint Geertruid

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Eijsden-Margraten opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Sint Geertruid heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint Geertruid?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Sint Geertruid. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint Geertruid ontvangt een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere energierekening, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sint Geertruid

De waterhardheid van het leidingwater in Sint Geertruid bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sint-geertruid-6265

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Kupa
 • Amysoft E-100
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Judo Quicksoft-C

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint Geertruid verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint Geertruid.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontharders beginnen vanaf ongeveer €820 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1375 en €1750 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Sint Geertruid.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten vakmannen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Elektronische waterontharderC.a. €1020
Zouttabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €160 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Sint Geertruid?
De hardheid van het kraanwater in Sint Geertruid is plus minus 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint Geertruid.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie