Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eckelrade

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Eckelrade resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je bruikbare info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Eckelrade.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als een witte aanslag op het glaswerk en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere energierekening, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €260 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid EckelradeZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Eckelrade

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of water met een vreemde smaak? Steeds meer Hollanders en Belgen installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Eijsden-Margraten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Eckelrade wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Eckelrade?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Eckelrade. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eckelrade zit met een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Eckelrade

De waterhardheid van het water in Eckelrade bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-eckelrade-6252

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • AquaCombi AquaCell

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Eckelrade minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Eckelrade.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €95 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1650 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers zijn zo’n €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1500 en €1850 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Eckelrade.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk supersnel modellen, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderCirca €660
Elektrische waterontharderCirca €940
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €135 op jaarbasis
MontagekostenCirca €275
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Eckelrade?
De waterhardheid in Eckelrade is ongeveer 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Eckelrade.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie