Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mheer

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Mheer resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Mheer.
 • Dit kan zorgen voor problemen als kalk op de lak van de auto en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €205 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid MheerWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6261
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Mheer

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en onnodig poets- en boenwerk? Een toenemende groep huishoudens installeren een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Eijsden-Margraten werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Mheer gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goede ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Mheer?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Mheer. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Mheer zit met een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder last van een droge huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Mheer

De waterhardheid van het water in Mheer is 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-mheer-6261

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Angara
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • BWT Bestsoft 11
 • General electric GE-18C

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mheer voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Mheer.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2275 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders starten bij €770, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1225 en €2050 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Mheer.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos snel modellen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €860
Elektrische waterontharderVanaf €960
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudRond de €90 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €160
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Mheer?
De waterhardheid in Mheer komt uit op ong. 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Mheer.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie