Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Cadier en Keer

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Cadier en Keer maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier tref je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Cadier en Keer.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als bittere thee en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €200 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Cadier en KeerWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6267
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Cadier en Keer

Heb je last van een erg droge huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat woningeigenaren kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Eijsden-Margraten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Cadier en Keer hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Cadier en Keer?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Cadier en Keer. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Cadier en Keer kent een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Cadier en Keer

De waterhardheid van het water in Cadier en Keer is om en nabij de 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-cadier-en-keer-6267

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Kinetico Sumo 2
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Delta Morava
 • Euro Combi 10 Fleck

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Cadier en Keer reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Cadier en Keer.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten bij €810 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1575 en €1825 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Cadier en Keer.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel experts, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Mechanische waterontharderV.a €850
Elektronische waterontharderCirca €900
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudV.a €105 per 12 maanden
MontageRond de €170
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Cadier en Keer?
De waterhardheid in Cadier en Keer komt uit op ong. 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Cadier en Keer.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie