Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Scheulder

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Scheulder heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Scheulder.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ScheulderHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6307
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Scheulder

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Eijsden-Margraten opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Scheulder hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Scheulder?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Scheulder. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Scheulder ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, minder last van een droge huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Scheulder

De waterhardheid van het water in Scheulder bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-scheulder-6307

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius HWS 2500
 • Bayard Tenera 14
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Mooiwater Medium+

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Scheulder reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Scheulder.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1450 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €1900 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Scheulder.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en kosteloos monteurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Mechanische waterontharderRond de €890
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1040
Onthardingstabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenVanaf €110 op jaarbasis
InstallatieVanaf €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Scheulder?
De hardheid van het water in Scheulder is grofweg 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Scheulder.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie