Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maashees

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Maashees leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Maashees.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als eczeem klachten en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €270 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MaasheesWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5823
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Maashees

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en/of strepen op je ruiten? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, zacht en fris water en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Boxmeer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Maashees wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Maashees?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Maashees. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Maashees heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Maashees

De waterhardheid van het leidingwater in Maashees ligt op ong. 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-maashees-5823

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Maxima Eco20
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Euro Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Boshuis iQualQ Combi 150

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Maashees minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Maashees.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders starten bij €840, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1375 en €2050 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Maashees.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe supersnel monteurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €110
Waterontharder (mechanisch)Circa €710
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €900
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractRond de €110 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €160
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Maashees?
De waterhardheid in Maashees schatten we op 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Maashees.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie