Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oeffelt

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Oeffelt zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Oeffelt.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als glascorrosie en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lager energieverbruik, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OeffeltWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5441
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oeffelt

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en/of water met een vreemde smaak? Meer en meer mensen lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Boxmeer kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oeffelt hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oeffelt?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oeffelt. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oeffelt heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Oeffelt

De waterhardheid van het drinkwater in Oeffelt bedraagt ongeveer 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oeffelt-5441

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Century CWS 100V/UF
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Apic Nessos
 • Bayard Ecosoft 15

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oeffelt voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oeffelt.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1525 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontharders starten vanaf €660, zonder installeren. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1100 en €2150 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Oeffelt.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €840
Elektrische waterontharderV.a €1110
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudskostenCirca €160 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €180
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oeffelt?
De hardheid van het water in Oeffelt is doorgaans 7.34 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oeffelt.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie