Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sambeek

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Sambeek leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Sambeek.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als wit uitslaande wanden en tegels en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid SambeekZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5836
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sambeek

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid of kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Boxmeer vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Sambeek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sambeek?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Sambeek. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sambeek ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sambeek

De waterhardheid van het water in Sambeek is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sambeek-5836

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Erie Maxima Eco20
 • Erie Maxima Eco26
 • 038waterontharder Separaat 20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sambeek verklein je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sambeek.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €140 voor magnetische ontharders tot een slordige €1700 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €850 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1250 en €1950 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Sambeek.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog merken, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Waterontharder (elektrisch)V.a €950
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €80 per jaar
InstallatiekostenRond de €260
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Sambeek?
De hardheid van het kraanwater in Sambeek bedraagt 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sambeek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie