Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beugen

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Beugen resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Beugen.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere een irriterende huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid BeugenZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5835
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Beugen

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat huizenbezitters bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Boxmeer opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Beugen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Zuinigste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Beugen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Beugen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Beugen heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Beugen

De waterhardheid van het drinkwater in Beugen is 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beugen-5835

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Hydrotense Seduction 16
 • Amysoft C-100
 • Bayard Ecosoft 15
 • Watergenius Blue Line Basic

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Beugen reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Beugen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen beginnen bij €730 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1525 en €2075 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Beugen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct merken, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €860
Elektronische waterontharderRond de €1100
Zout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €150 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €180
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Beugen?
De waterhardheid in Beugen is ongeveer 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Beugen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie