Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Holthees

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Holthees heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je bruikbare info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Holthees.
 • Dit kan leiden tot issues zoals kalkstrepen op glas en lak en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere energiekosten, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid HoltheesFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5824
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Holthees

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en wit uitslaande wanden en tegels? Veel huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Boxmeer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Holthees gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Holthees?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Holthees. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Holthees heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lager energieverbruik, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Holthees

De waterhardheid van het drinkwater in Holthees is 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-holthees-5824

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Erie Maxima Eco26
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Atlantis AT210
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Digisoft EC-500

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Holthees minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Holthees.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €760, excl. installatie. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1275 en €2225 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Holthees.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel experts, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €115
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Elektronische waterontharderRond de €1010
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €120 per jaar
InstallatieBegint bij €270
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Holthees?
De waterhardheid in Holthees komt uit op ong. 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Holthees.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie