Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vortum-Mullem

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Vortum-Mullem zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Vortum-Mullem.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als bittere thee en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Vortum-MullemHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5827
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Vortum-Mullem

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of veel schoonmaakwerk? Meer en meer mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, fris kraanwater en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Boxmeer werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Vortum-Mullem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vortum-Mullem?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Vortum-Mullem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vortum-Mullem ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Vortum-Mullem

De waterhardheid van het water in Vortum-Mullem ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vortum-mullem-5827

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Erie IQsoft Eco12
 • Delta Simplex compact
 • Apic Heracles

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vortum-Mullem voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vortum-Mullem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2275 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €840, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1125 en €2150 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Vortum-Mullem.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1160
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €110 op jaarbasis
MontageVanaf €240
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Vortum-Mullem?
De waterhardheid in Vortum-Mullem schatten we op 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het comfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vortum-Mullem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie