Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijkevoort

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Rijkevoort heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je nuttige informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Rijkevoort.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid RijkevoortWerkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5447
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Rijkevoort

Heb je last van apparaten die slecht werken en/of onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer Hollanders en Belgen installeren een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Boxmeer opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Rijkevoort heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Rijkevoort?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Rijkevoort. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rijkevoort ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Rijkevoort

De waterhardheid van het leidingwater in Rijkevoort bedraagt ongeveer 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-rijkevoort-5447

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Delta Arenal
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Bayard Tenera 28
 • Mooiwater Compact
 • Calex Calex 15L

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rijkevoort verklein je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Rijkevoort.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €680, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1525 en €2125 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Rijkevoort.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en kosteloos specialisten, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €140
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €690
Elektrische waterontharderV.a €1070
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €130 per 12 maanden
MontagekostenRond de €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Rijkevoort?
De hardheid van het water in Rijkevoort is om en nabij de 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Rijkevoort.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie