Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Groeningen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Groeningen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten check je handige informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Groeningen.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid GroeningenHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5826
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Groeningen

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat Hollanders en Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Boxmeer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Groeningen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Groeningen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Groeningen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Groeningen ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Groeningen

De waterhardheid van het drinkwater in Groeningen is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-groeningen-5826

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Remon Waterontharders Neva XL

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Groeningen verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Groeningen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €110 voor magnetische ontharders tot zo’n €1500 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €700, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1300 en €1700 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Groeningen.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten experts, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Mechanische waterontharderV.a €890
Elektrische waterontharderV.a €1200
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractV.a €85 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Groeningen?
De hardheid van het water in Groeningen schatten we op 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Groeningen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie