Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rietmolen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Rietmolen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Rietmolen.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als irritaties aan de huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid RietmolenHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7165
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rietmolen

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, betere smaak van water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Berkelland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Rietmolen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rietmolen?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Rietmolen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Rietmolen zit met een waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Rietmolen

De waterhardheid van het water in Rietmolen bedraagt ongeveer 7.40 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-rietmolen-7165

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Bayard Tenera 22
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Boshuis iQualQ Duo 100

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Rietmolen voer je de dH waarde terug van 7.40 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Rietmolen.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1475 en €2100 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Rietmolen.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct installateurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Mechanische waterontharderC.a. €840
Waterontharder (elektronisch)V.a €940
Onthardingszout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €135 per beurt
InstallatieC.a. €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Rietmolen?
De waterhardheid in Rietmolen bedraagt 7.40 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan comfortabel douchen, betere smaak van water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd via een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rietmolen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie