Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Borculo

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Borculo leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs lees je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Borculo.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BorculoWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7271
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Borculo

Heb je last van huidirritaties of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Berkelland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Borculo heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Borculo?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Borculo. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Borculo heeft een waterhardheid van 7.40. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Borculo

De waterhardheid van het leidingwater in Borculo is ongeveer 7.40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-borculo-7271

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Erie Maxima Eco11
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Lubron Proline Classic
 • Euro Combi compact 20
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Borculo verklein je de dH waarde van 7.40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Borculo.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten bij €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1550 en €2225 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Borculo.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel installateurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €140
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Elektronische waterontharderV.a €1100
Onthardingszout€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €140 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Borculo?
De hardheid van het leidingwater in Borculo is doorgaans 7.40 dH. De meting in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een fijne douchebeurt, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Borculo.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie