Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Neede

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Neede heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.40 dH in Neede.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid NeedeHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Neede

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Berkelland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Neede gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Aanbieding ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Neede?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Neede. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Neede ontvangt een waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Neede

De waterhardheid van het drinkwater in Neede bedraagt circa 7.40 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-neede-7161

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Atag Descale 30
 • Delta Duplex compact

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Neede verklein je de dH waarde van 7.40 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Neede.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1650 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1375 en €1875 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Neede.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €150
Mechanische waterontharderC.a. €850
Elektrische waterontharderC.a. €1120
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €80 per jaar
InstallatiekostenRond de €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Neede?
De waterhardheid in Neede is doorgaans 7.40 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Neede.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie