Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rekken

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Rekken maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.40 dH in Rekken.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €220 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid RekkenHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7157
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Rekken

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep huishoudens installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Berkelland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Rekken gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Rekken?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rekken. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rekken kent een waterhardheid van 7.40. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Rekken

De waterhardheid van het leidingwater in Rekken is 7.40 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rekken-7157

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Euro Combi 25 Fleck

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rekken verlaag je de dH waarde van 7.40 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Rekken.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €110 voor magnetische ontharders tot meer dan €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers starten bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €2000 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Rekken.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel modellen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Mechanische waterontharderVanaf €660
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €990
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €80 per beurt
PlaatsingCirca €180
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Rekken?
De hardheid van het kraanwater in Rekken ligt rond de 7.40 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rekken.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie