Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beltrum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Beltrum zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Beltrum.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als een witte aanslag op het glaswerk en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BeltrumFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7156
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Beltrum

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Berkelland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Beltrum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beltrum?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Beltrum. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Beltrum kent een waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Beltrum

De waterhardheid van het drinkwater in Beltrum bedraagt ongeveer 7.40 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beltrum-7156

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Lubron Softstar SXT2
 • SoluCalc SoluCalc
 • Erie Slimline Eco17
 • General electric GE-18C

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Beltrum reduceer je de dH waarde van 7.40 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Beltrum.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties zijn zo’n €780, excl. installatie. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1225 en €2225 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Beltrum.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en gratis monteurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1000
Regeneratiezout€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €110 per jaar
MontagekostenRond de €225
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Beltrum?
De waterhardheid in Beltrum is circa 7.40 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk aan prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beltrum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie