Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haarlo

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Haarlo leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.40 dH in Haarlo.
 • Hierdoor ontstaan situaties als irritaties aan de huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €325 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HaarloTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7273
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Haarlo

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of veel schoonmaakwerk? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Berkelland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Haarlo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Haarlo?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Haarlo. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Haarlo heeft een waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, minder last van een droge huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Haarlo

De waterhardheid van het leidingwater in Haarlo is ongeveer 7.40 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-haarlo-7273

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Erie Maxima Eco15
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Ecowater ESM18 CE+
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Judo Quicksoft Duo

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Haarlo reduceert je de dH waarde van 7.40 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Haarlo.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €120 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €750, zonder installeren. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1600 en €1750 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Haarlo.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Elektronische waterontharderV.a €1020
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €120 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €160
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Haarlo?
De hardheid van het kraanwater in Haarlo is circa 7.40 dH. De waarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Haarlo.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie